Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Opis poslovnega modela in odgovori na ključna vsebinska vprašanja razpisa P2 (ni več prostih mest)

12.02.19 | 15:15


Delavnica je druga v seriji delavnic, ki so namenjene pripravi in prijavi vaše podjetniške zgodbe na razpis P2, ki ga vsako leto razpisuje Slovenski podjetniški sklad in vam omogoča pridobiti 54.000 EUR nepovratnih sredstev za razvoj.

 
Na delavnici se bomo posvetili pripravi vsebinskega dela prijave. Najprej bomo razdelali ključne elemente vašega poslovnega modela in skušali najti »limance« za dobro zgodbo.
 
Razpis obsega 27 vprašanj, ki pokrivajo naslednje tematske sklope:
 
1. ekipa,
2. problem,
3. rešitev, edinstvena ponujena vrednost in neobranljiva prednost,
4. segmenti kupcev in kanali,
5. toki prihodkov, struktura stroškov in ključni kazalniki (ta sklop običajno podjetnikom povzroča največ težav, zato bo predmet ločene delavnice 19.2.2019).
 
Ta del prijave predstavlja tudi ključni element pred-selekcijskega postopka za prijavo na razpis P2. Dobra prijava z dobro osebno predstavitvijo na DEMO DNEVU prineseta do 35 možnih točk, kar je več kot tretjina vseh možnih, če upoštevamo razpis 2018!
 
Brez dobrega poznavanja vprašanj in strokovne metodologije, na katerih temeljijo, je nemogoče dobro pripraviti vsebinsko prijavo. 
za vaše kupce oziroma uporabnike in jim to vrednost na ustrezen način distribuiral, na drugi strani pa generiral zadosti obsežen denarni tok, da lahko podjetje nemoteno posluje ter razvija svojo dejavnost.

Zakaj se udeležiti?

• razložili bomo metodologijo, na kateri temelji vsebinski del prijave,
• razložili, katere informacije vključiti v odgovor posameznega vprašanja in na kakšen način podati odgovor,
• razložili, kako je vsebina vprašanj in odgovorov povezana z ocenjevalnimi kriteriji in
• pridobili boste praktične nasvete, ki temeljijo na večletnih izkušnjah, s katerimi boste spisali kakovostno prijavo.

Program

15:15 - 15:30 Registracija udeležencev
15:30 - 18:30 Opis poslovnega modela in odgovori na ključna vsebinska vprašanja razpisa P2 / Aleš Zorc
18:30 - 19:00 Zaključek delavnice in informacije v zvezi z individualnimi svetovanji
 
Po delavnici se lahko dogovorimo tudi za svetovanje in pomoč pri pripravi vsebin za razpis. Dodelili vam bomo mentorja, s katerim boste dogovorili termine za individualna srečanja, na katerih boste pilili vašo prijavo.
 
Na delavnico se je potrebno prijaviti. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Kdo je Aleš Zorc?

Aleš je podjetniški svetovalec, vešč reševanja podjetniških izzivov startupov doma in po svetu. Po končanem študiju prava se je specializiral na področju intelektualne lastnine in prevzel ključno vlogo pri upravljanju intelektualne lastnine Univerze v Mariboru, kjer je nazadnje vodil Službo za prenos znanja in tehnologij. Zaradi ljubezni do poslovnega modeliranja in startupov se je po skoraj osmih letih delovanja na Univerzi v Mariboru in treh letih »freelancanja« kot startup pravnik pridružil ekipi Tovarne podjemov. Danes mentorira in svetuje startup podjetjem pri postavljanju poslovnih modelov, skupaj z njimi rešuje pravne izzive ter je zaradi svoje multi-disciplinarnosti eden najbolj zaželenih svetovalcev v ekipi…. In ne nazadnje… Aleš je »stari maček« razpisa P2 – v letu 2018 je pri prijavi na razpis intenzivno pomagal osmim podjetjem, ki so uspešno kandidirala na razpisu.
 
Samo še kratek opomnik…
 
Naj vas še samo povabimo na prihodnje delavnice, na katerih vas bomo pripravili na druga področja razpisa. V torek, 19.2.2019, vas čaka načrtovanje in priprava finančnega plana za razpis, ki jo bo vodila Simona Horvat, direktorica in lastnica podjetja Evident ter izkušena računovodkinja. Spremljajte našo stran in se prijavite.

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje.

 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 / 0
 
 
 

 
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;