Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Start:up Musli: Od ideje do produkta

05.11.19 | 19:00

 
Kaj je tisto kar prepriča kupca?

Dizajn….
Inovativnost…..
Uporabna vrednost…..
Kupci so namreč v visoko konkurenčnem poslovnem svetu zahtevni in ne vedno predvidljivi.

Pot od ideje do produkta lahko traja nekaj let in od podjetnika terja, da poleg razvoja produkta zagotovi tudi finance za razvoj, izziv pa mu predstavlja tudi priprava in uvajanje izdelka na trg.

Na kavču Start:up Müslija bomo tokrat gostili dva prekaljena podjetniška mačka, ki bosta z nami delila svoje podjetniške izkušnje.

Jure Daić je startuper, potapljač z več kot 15-letnimi izkušnjami, prvi Slovenec, ki se je z enim vdihom potopil globje od 100 metrov in nosilec 16 državnih rekordov. Kot inštruktor potapljanja na vdih in podvodni ribolov je izšolal več kot 2.000 tečajnikov. Iz njegove ljubezni do potapljanja je zrasla ideja za platformo, s katero povezuje svet potapljaštva. H2O Globe je spletno mesto, ki uporabnikom omogoča iskanje najboljše lokacije za potapljanje, potapljaškim centrom in trgovinam s potapljaško opremo pa zagotavlja dostop do strank. Potapljači se lahko prek spletnega mesta povezujejo in delijo trenutke s svojih potapljaških podvigov.

Robert Medle je direktor Roletarstva Medle, gorenjsko-posavske Gazele 2018. Nekdanja servisna delavnica za montiranje rolet, ki so jo po vrnitvi iz Nemčije odprli njegovi starši, zaradi težav z dobavo senčil in rolet pri gradnji hiše, se je razvila v proizvodno podjetje z več kot 200 zaposlenimi in z 20 milijoni evrov letnih prihodkov. V podjetju se zavedajo pomena inovativnosti, ki je rezultat dejstva, da znajo prisluhniti kupcem, monterjem in drugim deležnikom. To jim omogoča, da z majhnimi spremembami izboljšujejo svoje proizvode. Stalno vlagajo v razvoj novih izdelkov in tehnologije, za strojno opremo letno namenijo preko milijon evrov. 60 odstotkov izdelkov prodajo na tujih trgih, največ v Avstrijo, Nemčijo, v države nekdanje Jugoslavije, na Kosovo in v Izrael. Robert pa ni le uspešen podjetnik, je tudi navdušen športnik in človek, ki svoje uspehe deli z okoljem, v katerem živi. Tako je zgradil športni center, ki služi rekreativnim športnikom, v njem pa trenirajo tudi profesionalci. 
 

Kaj se boš naučil?

1. Kako in kje začeti z razvojem ideje?
2. Kaj vse potrebujemo pri lansiranju novega produkta na trg?
3. Kako poiskati trg in kako za skupino zgodnjih uporabnikov izdelati prvo verzijo produkta?
4. Kako oblikovati pr(a)vo ekipo?
5. Kako izgleda razvojna pot od ideje do uspešnega podjetja?
6. Kaj je poudarek v posamezni razvojni fazi in kaj so lahko usodne napake?
7. Kako inovirajo uspešna uveljavljena podjetja?
 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enako mislečimi in širiti svojo mrežo kontaktov. 
 

Program


19:00 – 20:30 Od ideje do produkta
 


Dogodek je brezplačen, prijave obvezne.  

 

Lokacija

KID Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor


 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 / 0
 
 
 

 
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;