Prva
Univerzitetni inkubator
Ponudba storitev
Člani
Start:up Maribor
Start:up Slovenija
Dogodki in novice
Politika zasebnosti

Oblikovalsko razmišljanje (Design thinking)

24.10.19 | 13:00


»Design thinking« je temelj oblikovanja izdelkov in storitev, ki odgovarjajo na potrebe uporabnikov.

Ključne besede: oblikovalsko razmišljanje, prototip, kako do novega izdelka

Udeleženci boste spoznali elemente oblikovalskega razmišljanja in ob konkretnem izzivu oblikovali rešitev, ki odgovarja na dane potrebe. Oblikovalsko razmišljanje boste spoznali do te mere, da ga boste kasneje lahko uporabili pri raziskovalnih nalogah in na delovnem mestu.


Kaj se boste naučili?

1. Vsak je oblikovalec: kaj je oblikovalski proces, zavedanje oblikovalskega procesa, pridobivanje samozavesti glede lastne ustvarjalnosti.
2. Oblikovanje tima in ostalih pogojev za ustvarjalno delo.
3. Odkrivanje: je namenjeno razumevanju izziva – problema, konkretnih potreb, ki se kažejo ob izzivu, pripravi raziskave in zbiranju navdiha.
4. Interpretacija: kaj si se naučil – pripovedovanje zgodb, preoblikovanje zgodbe v pomembne vpoglede, kako iz vpogledov do akcijskih priložnosti za oblikovanje.
5. Idejanje: pridobivanje idej in preoblikovanje idej.
6. Eksperimentiranje: izdelava prototipa ki povzema trenutno razumevanje problema in je odgovor na trenutno razumevanje problema. Pridobivanje povratnih informacij od uporabnikov in integracija teh povratnih informacij.
7. Razvoj: sledenje učenju skozi razvoj in uporabo prototipov, kako razvijati koncept skozi čas, načrtovati naslednje korake in komunicirati ideje z ljudmi, ki lahko pomagajo pri realizaciji.

Udeleženci spoznajo osnovni koncept oblikovalskega razmišljanja. Nato se razdelijo na time ter prepoznajo konkretne izzive – probleme v šoli ali lokalnem okolju in po načelih oblikovalskega razmišljanja oblikujejo prototipe, ki odgovarjajo na dane potrebe. Na voljo imajo različen material (papir, karton, sponke, kozarce za enkratno uporabo, odpadni material,... ter orodje: škarje, nože, spenjače,...) Na koncu ovrednotijo proces in rezultate dela. Razmislijo, kaj bi potrebovali, da bi takšen produkt izdelovali v manjših ali večjih serijah.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena mladim med 15 in 19 letom starosti, ki se zanimajo za podjetništvo in razmišljajo o ustanovitvi startup podjetja.

Program

13:00 – 16:00 Oblikovalsko razmišljanje za izboljšanje uporabniške izkušnje/ Danilo Kozoderc
 

Prijava

Prijave zbiramo na info@tovarnapodjemov.org


Lokacija

III. Gimnazija Maribor, učilnica 213, Smetanova 18, Maribor
 
 
 
|
Oceni članek:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 / 0
 
 
 

 
Tovarna podjemov (zavod IRP), Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor | T: 02 2294 270 |  info@tovarnapodjemov.org

© 2013 IRP, Tovarna podjemov.


Politika zasebnosti | Piškotki


;